Κανόνες για τη δίπλωση του δίσκου

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Η δισκοβολία είναι ένα αγώνισμα που έχει αγωνιστεί από την εποχή της αρχαίας ελληνικής Ολυμπιάδας. Ο δίσκος είναι ένα κυκλικό αντικείμενο που κρατιέται στις άκρες των δακτύλων από έναν αθλητή που στέκεται σε έναν κύκλο, αρχικά στραμμένος μακριά από την περιοχή προσγείωσης ή τον τομέα. Ο αθλητής περιστρέφεται γρήγορα περίπου μιάμιση φορά, χτίζοντας δυναμική, πριν απελευθερώσει το δίσκο. Οι μηχανικοί της δισκοειδούς βολής είναι περίπλοκοι και συνήθως έχουν κυριαρχήσει επί αρκετά χρόνια. Τα αμερικανικά και διεθνή διοικητικά όργανα υιοθετούν συγκεκριμένους κανόνες ανταγωνισμού για αυτό το γεγονός.

Το Discus

Ο δίσκος πρέπει να είναι κατασκευασμένος από συμπαγές ή κοίλο ξύλο ή συνθετικό υλικό με μεταλλικό χείλος που περιβάλλει το δίσκο. Το πάνω και το κάτω μέρος του δίσκου πρέπει να είναι πανομοιότυπα και να είναι ομαλά καθ ‘όλη τη διάρκεια. Το κέντρο του δίσκου πρέπει να ανυψώνεται και να είναι κοντό στο χείλος. Το ανταγωνιστικό βάρος του δίσκου ποικίλλει ανάλογα με το φύλο και την ηλικία. Σύμφωνα με κανόνες του Διεθνούς Συνδέσμου Αθλητικών Ομοσπονδιών, τα θηλυκά όλων των ηλικιών και τα επίπεδα χρησιμοποιούν δίσκο βάρους 1 κιλό ή 2,2 λίβρες, ενώ τα αγόρια χρησιμοποιούν δίσκο 1,5 κιλών ή 3,3 λιβρών. Οι νεαροί άνδρες χρησιμοποιούν δίσκο των 1,75 κιλών ή 3,85 λιβρών και ο δίσκος των 2 κιλών ή 4,4 λιβρών χρησιμοποιείται από ανώτερους άνδρες και άνδρες σε επίπεδο κολλεγίων.

Νομική Πέψη

Ο δίσκος ρίχνεται από έναν κύκλο με διάμετρο 2,5 μέτρα ή 8,2 πόδια. Ο κύκλος έχει λευκό χείλος πάχους 6 mm. Οι αθλητές μπορούν να αγγίζουν μόνο το εσωτερικό του χείλους. Ο αθλητής πρέπει να ξεκινήσει κάθε προσπάθεια από μια στάσιμη θέση μέσα στον κύκλο. Μόλις ολοκληρωθεί η εκτέλεση, ο αθλητής πρέπει να βγει από τον κύκλο από το πίσω μισό.

Χορεύοντας Βοηθήματα

Στη δισκοβαλβίδα επιτρέπεται στον αθλητή να χρησιμοποιήσει κιμωλία και στα δύο χέρια και ο δίσκος για να βοηθήσει στη σωστή σύλληψη του εργαλείου. Δεν πρέπει να υπάρχει περιτύλιξη του χεριού ή των δακτύλων εκτός από την κάλυψη ενός τραυματισμού.

Foul Throw

Η απόρριψη του δίσκου έξω από τον κύκλο κατά τις αρχικές κούνιες πριν από τη στροφή και τη ρίψη οδηγεί σε μια αποτυχημένη απόπειρα. Μια απόπειρα θεωρείται φάουλ εάν ο αθλητής αγγίξει το πάνω ή έξω από το χείλος κατά τη διάρκεια της απόθεσης. Αν ο δίσκος έρχεται πάνω ή έξω από τις γραμμές του τομέα, το throw θεωρείται ακατάλληλο. Ο αθλητής δεν πρέπει να αφήνει τον κύκλο μέχρι ο δίσκος να αγγίξει το έδαφος ή η προσπάθεια να είναι λανθασμένη.

Η μέτρηση κάθε ρίψης γίνεται αμέσως μετά την απόπειρα. Μια απόπειρα μετράται από το πλησιέστερο σημάδι του δίσκου στο εσωτερικό της περιφέρειας του κύκλου.

Μέτρηση