Λόγοι για να αρχίσουν τα δημητριακά ορύζης νωρίς σε ένα βρέφος

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το δημητριακό ρυζιού είναι το πρώτο φαγητό επιλογής για πολλά βρέφη – είναι εύκολο να χωνέψει, χωρίς γλουτένη και σπάνια προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις ή ευαισθησίες. Ορισμένα βρέφη μπορούν να επωφεληθούν από την έγκαιρη εισαγωγή σε στερεά τρόφιμα λόγω ποικίλων παραγόντων. Σε αυτές τις περιπτώσεις, τα δημητριακά ρυζιού προστίθενται συχνά για τη συμπύκνωση της φόρμουλας ή του μητρικού γάλακτος και πιάνεται μέσα από ένα μπουκάλι με μια διευρυμένη τρύπα στη θηλή. Σε γενικές γραμμές, μην εισάγετε στερεά τρόφιμα μέχρι το μωρό σας να είναι τουλάχιστον τεσσάρων μηνών, εκτός εάν ο παιδίατρος σας δηλώσει διαφορετικά. Αυτή είναι η ηλικία κατά την οποία το πεπτικό σύστημα του βρέφους αναπτύσσεται αρκετά ώστε να χειρίζεται στερεά.

Θεραπεία του GERD

Τα δημητριακά ρυζιού μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη συμπύκνωση του τύπου για τα μωρά που είναι επιρρεπή σε κολικούς ή γαστρεντερική παλινδρόμηση (GERD). Τα μωρά με GERD τείνουν να φτύνουν ψηλά, το επιπλέον βάρος των δημητριακών ρυζιού μπορεί να βοηθήσει αυτά τα μωρά να διατηρήσουν τη συνταγή τους κάτω. Υπάρχουν ορισμένα προϊόντα με δημητριακά ορύζης που έχουν ήδη προστεθεί και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για το σκοπό αυτό. Το μητρικό γάλα μπορεί επίσης να παχυνθεί με δημητριακά εάν έχει προηγουμένως αντληθεί.

Βοηθώντας με τον ύπνο

Οι μητέρες συμβουλεύονται μερικές φορές να δοκιμάσουν τον τύπο ή το μητρικό γάλα που είναι παχύρρευστο με δημητριακά ρυζιού για να βοηθήσουν τα μωρά να κοιμηθούν καλύτερα. Δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία, ούτε έχει οριστικά διαψευσθεί. Κάποιοι παιδίατροι θεωρούν αυτή τη συμβουλή μια ιστορία παλαιών συζύγων, ενώ άλλοι παιδίατροι είναι ανοιχτοί στη δοκιμή της προσέγγισης, ιδιαίτερα σε μωρά που παρουσιάζουν επίσης σημάδια ΓΓΕΠ.

Αυξημένη πρόσληψη θερμίδων

Η φόρμουλα ή το μητρικό γάλα που είναι πυκνό με δημητριακά ορύζης είναι πιο πυκνό σε θερμίδες από το γάλα ή το γάλα μόνο. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα πιο αποτελεσματικό φαγητό για τα μωρά που μπορεί να είναι ακόμη κάτω των έξι μηνών αλλά η όρεξή τους φαίνεται να ξεπερνάει μόνο μια υγρή διατροφή. Το μωρό σας θα καλύψει τις θερμιδικές του ανάγκες ανά γεύμα ταχύτερα με το μείγμα ρυζιού-δημητριακών. Εάν το μωρό σας έχει διπλασιάσει το βάρος της γέννησής του, ζυγίζει περισσότερο από 15 λίβρες, ή τροφοδοτεί περισσότερες από οκτώ ή δέκα φορές την ημέρα, το μωρό μπορεί να είναι έτοιμο για περισσότερες θερμίδες.