Μετάλλαξη παρενέργειες

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Metamucil, επίσης γνωστό με το γενικό όνομα psyllium, είναι ένα καθαρτικό καθαρτικό που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της δυσκοιλιότητας. Οι καθαρτικές πλάκες που λειτουργούν με απορρόφηση υγρών στα έντερα και διόγκωση προκαλούν έτσι το σχηματισμό ενός ογκώδους σκαμπό εύκολο να περάσει. Το Metamucil διατίθεται σε μορφή σκόνης, κόκκων και πλακιδίων. Ενώ το Metamucil διατίθεται χωρίς συνταγή, ορισμένα άτομα μπορεί να παρουσιάσουν ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ παίρνουν αυτό το φάρμακο. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας πριν πάρετε αυτό το φάρμακο για να βεβαιωθείτε ότι το Metamucil είναι η κατάλληλη θεραπεία για σας

Φούσκωμα

Η μετεωρισμός είναι μια κοινή παρενέργεια των καθαρτικών που σχηματίζουν καθαρτικά. Τα βακτήρια στο κόλον παράγουν αέριο όταν χώνουν μικρές ποσότητες ινών. Εξαιτίας αυτού, όλοι οι τύποι ινών μπορούν να προκαλέσουν μετεωρισμό σε κάποιο βαθμό. Ο τρόπος με τον οποίο κάθε άτομο αντιδρά σε έναν ορισμένο τύπο χλοοτάπητα που σχηματίζει χύμα εξαρτάται από το πώς τα βακτηρίδια στο κόλον του χωνεύουν την ειδική ίνα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του φαρμάκου. Εάν αντιμετωπίζετε μετεωρισμό, ενώ παίρνετε το Metamucil, ο γιατρός σας μπορεί να είναι σε θέση να συστήσει διαφορετικό καθαρτικό που βασίζεται στις ανάγκες σας.

Πεπτικά προβλήματα

Οι ήπιες κοιλιακές παρενέργειες του Metamucil περιλαμβάνουν φούσκωμα ή μικρές αλλαγές στις συνήθειες του εντέρου. Μπορεί επίσης να εμφανιστούν πιο σοβαρές παρενέργειες, όπως πόνος στο στομάχι, κράμπες, ναυτία, έμετος, δυσκοιλιότητα που διαρκεί περισσότερο από μία εβδομάδα και αιμορραγία από το ορθό. Όποιος βιώνει σοβαρές κοιλιακές παρενέργειες ενώ παίρνει το Metamucil θα πρέπει να σταματήσει τη χρήση του φαρμάκου και να επικοινωνήσει αμέσως με το γιατρό του. Τα υπαίτια καθαρτικά μπορούν επίσης να προκαλέσουν παρεμπόδιση των εντέρων και του οισοφάγου και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται εάν έχετε μια γνωστή στένωση του πεπτικού σωλήνα. Επιπλέον, το Metamucil πρέπει να λαμβάνεται με 8 ουγγιές νερού σύμφωνα με τις οδηγίες ή μπορεί να διογκώνεται στο λαιμό, προκαλώντας πνιγμό και δυσκολία στην κατάποση, προειδοποιεί το Drugs.com.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Ορισμένα άτομα μπορεί να αναπτύξουν αλλεργική αντίδραση στο Metamucil. Τα συμπτώματα μιας αλλεργικής αντίδρασης σε αυτό το φάρμακο περιλαμβάνουν κυψέλες, δυσκολία στην αναπνοή και διόγκωση του προσώπου, των χειλιών, της γλώσσας ή του λαιμού. Σύμφωνα με το Drugs.com, η αναπνοή της σκόνης από τη σκόνη Metamucil θα πρέπει να αποφεύγεται, καθώς η εισπνοή του μπορεί να προκαλέσει αλλεργική αντίδραση. Μια αλλεργική αντίδραση πρέπει να θεωρείται ιατρική κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Εάν εμφανίσετε κάποια από τις παραπάνω ανεπιθύμητες ενέργειες ενώ παίρνετε το Metamucil, αναζητήστε άμεση ιατρική βοήθεια.