Παρενέργειες του εκχυλίσματος φρούτων κερασιού

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Τα κεράσια είναι μια ποικιλία από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, κόκκινα και μπλε μούρα. Τα οφέλη για την υγεία των κερασιών επιτυγχάνονται ευχάριστα όταν τρώμε ολόκληρο το φρούτο, το οποίο παρέχει επίσης ρευστά και ίνες. Ωστόσο, η συμπλήρωση με εκχύλισμα καρπών κερασιού μπορεί να αποτελέσει βιώσιμη εναλλακτική λύση όταν δεν είναι διαθέσιμος ο καρπός. Σύμφωνα με το WholeHealthMD.com, τα αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή που βρίσκονται στα κεράσια και το εκχύλισμα καρπών κερασιών μπορούν να μειώσουν τη φλεγμονή, να βοηθήσουν στην καταστροφή των ελεύθερων ριζών, να μειώσουν τον πόνο και να ανακουφίσουν τις αλλεργίες, μεταξύ άλλων παροχών.

Αλλεργικές αντιδράσεις

Όπως συμβαίνει με οποιοδήποτε τρόφιμο, υπάρχει η πιθανότητα αλλεργικής αντίδρασης στο εκχύλισμα κερασιού σε άτομα που είναι ευαίσθητα στα κεράσια. Το Foodallergens.info εξηγεί ότι υπάρχουν δύο κύριοι τύποι αντιδράσεων αλλεργίας στο κεράσι, με την εμφάνιση του καθενός που επικρατεί σε μια ξεχωριστή γεωγραφική περιοχή: Μια τοπική αντίδραση από το στόμα είναι διαδεδομένη στους Βορειοευρωπαίους, ενώ τα σοβαρότερα συστηματικά συμπτώματα επηρεάζουν γενικά τα άτομα από τις μεσογειακές περιοχές. Είναι καλή ιδέα να αποφύγετε το εκχύλισμα κερασιού εάν έχετε αλλεργία σε ολόκληρα φρούτα κεράσι ή άλλα φρούτα.

Αγοραστής Beware

Όταν λαμβάνεται ένα συμπλήρωμα διατροφής, συμπεριλαμβάνεται και το εκχύλισμα κερασιού, τίθενται ερωτήματα ως προς την ασφάλεια του τελικού αγορασθέντος προϊόντος ακόμη και όταν η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει το εγγενές όφελος για την υγεία από μια συγκεκριμένη ουσία. Ο τομέας των συμπληρωμάτων διατροφής είναι σε μεγάλο βαθμό άναρχη, σε αντίθεση με τα φαρμακευτικά προϊόντα και τα τρόφιμα, και τα δύο από τα οποία ρυθμίζονται από την κυβέρνηση. Ενώ η νομοθετική συζήτηση συνεχίζεται σχετικά με την ανάγκη ρύθμισης των συμπληρωμάτων διατροφής, συμπεριλάβετε τον γιατρό σας στην επιλογή των προϊόντων εκχύλισμα κερασιού και άλλων συμπληρωμάτων διατροφής.

Πιθανά οφέλη

Το “Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας” αναφέρει ότι τα βύσσινα έχουν υψηλά επίπεδα ανθοκυανινών, φλαβονοειδών που αναφέρθηκαν ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων και παρέχουν χημειοθεραπευτική δράση σε ορισμένες ασθένειες. Αυτά τα δυνητικά οφέλη, μαζί με τις αναφερθείσες αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες των ανθοκυανινών, υποδεικνύουν ότι η λήψη εκχυλίσματος από κεράσι μπορεί να ενισχύσει την υγεία. Είναι σημαντικό να συζητήσετε με το γιατρό σας όλα τα θρεπτικά και συμπληρώματα βοτάνων πριν τα πάρετε.