Παρενέργειες του κιχωρίου με τον καφέ

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το τσίκαρ μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως υποκατάστατο του καφέ ή σε συνδυασμό με τον καφέ. Η τσικουρία δεν είναι καφές, ούτε προέρχεται από καφέ. Αντίθετα, το κιχώριο είναι ένα σκληρό πολυετές βοτανικό όνομα Cichorium intybus. Τα φύλλα αυτού του φυτού μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε σαλάτες. Η ρίζα του φυτού χρησιμοποιείται στον καφέ. Το τσικουρίνο που χρησιμοποιείται μόνο ή σε συνδυασμό μπορεί να χρησιμεύσει ως οικονομική επιλογή επειδή χρειάζεται μικρότερο κιχώριο όταν παρασκευάζεται σε σύγκριση με τον ευθεία καφέ. Το τσίκο μιμείται μια πικρή γεύση του καφέ. Ωστόσο, το κιχώριο, είτε χρησιμοποιείται μόνο είτε με καφέ, μπορεί να προκαλέσει μερικές παρενέργειες.

Καταπραϋντικές επιδράσεις

Το τσίκαρ με καφέ μπορεί να έχει ηρεμιστικές παρενέργειες, σύμφωνα με το Drugs.com. Τα δύο συστατικά του κιχωρίου που προκαλούν την πικρή γεύση είναι η λακτοκίνη και η λακτοπρίνη. Αυτά τα συστατικά επηρεάζουν επίσης το κεντρικό νευρικό σύστημα, χαλαρώνοντας το, σύμφωνα με την Dr. Carla Goddard στην ιστοσελίδα του Searchwarp.com. Εάν θέλετε καφέ να σας ξεγελάσει το πρωί, το κιχώριο με τον καφέ μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή.

Οίδημα στις γυναίκες

Το τμήμα κιχωρίου του κιχωρίου με τον καφέ μπορεί να διεγείρει τη μήτρα και με τη σειρά της να οδηγήσει σε εμμηνόρροια, σύμφωνα με την Dr. Linda B. White, M.D., στην ιστοσελίδα του Childbirth Solution Inc. Η τόνωση της μήτρας μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις της μήτρας. Οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν καμία μορφή κιχωρίου και πρέπει να διαβάζουν τις ετικέτες του καφέ πριν καταναλώσουν. Η τσικώρια δεν έχει ερευνηθεί στενά σε έγκυες γυναίκες, αλλά ο κίνδυνος της έκτρωσης είναι μια πιθανότητα.

Επικοινωνήστε με τη δερματίτιδα

Έχουν αναφερθεί περιπτώσεις δερματίτιδας κατά την αντιμετώπιση του κιχωρίου, σύμφωνα με το The Ohio State University. Αυτό θεωρήθηκε ως επαγγελματική παρενέργεια με τους εργαζόμενους που χειρίζονταν το φυτό και τη ρίζα του κιχωρίου. Η δερματίτιδα επαφής μπορεί να περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα παρενεργειών. Είναι μια φλεγμονή του δέρματος και μπορεί να είναι τοπικό εξάνθημα ή να εμπλέκει μια μεγαλύτερη περιοχή του δέρματος. Δεν έχουν αναφερθεί αναφορές σοβαρών δερματικών αντιδράσεων. Εάν έχετε αντίδραση μετά το χειρισμό του κιχωρίου με τον καφέ, διακόψτε τη χρήση του προϊόντος και επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν χρειάζεται.