Πιο κοινά προϊόντα με δεξτρομεθορφάνη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Το Dextromethorphan είναι ένα συστατικό που βρίσκεται σε πολλά over-the-counter κρύα φάρμακα. Το συστατικό αυτό χαρακτηρίζεται ως αντιβηχικό, που σημαίνει κατασταλτικό του βήχα και θεωρείται αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση των συμπτωμάτων του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, η δεξτρομεθορφάνη σε υψηλές δόσεις είναι μεθυστική και επικίνδυνη. Η Υπηρεσία Διεκπεραίωσης των Φαρμάκων του Υπουργείου Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. σημειώνει ότι το συστατικό αυτό καταχράται σε υψηλές δόσεις από τους εφήβους για να προκαλέσει ευφορία, παραισθήσεις και αποσπασματική καταστολή. Σε συνδυασμό με τη χρήση αλκοόλ και άλλων φαρμάκων, η δεξτρομεθορφάνη μπορεί να έχει θανατηφόρα αποτελέσματα από κακοποίηση. Τα κοινά φάρμακα χωρίς συνταγή με δεξτρομεθορφάνη για μια δόση για ενήλικες λαμβάνονται τρεις έως τέσσερις φορές ημερησίως στα 15 έως 30 mg ανά χρήση για τη θεραπεία των συμπτωμάτων του κρυολογήματος.

Robitussin

Η μάρκα Robitussin προσφέρει μια ποικιλία επιλογών φαρμάκων για την ανακούφιση του βήχα και της συμφόρησης του θώρακα. Βήχας και θωρακική συμφόρηση Το DM Max περιέχει 10 mg δεξτρομεθορφάνης ανά δόση των 5 ml (1 κουταλάκι του γλυκού). Για ενήλικες και παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, 2 κουταλιές της σούπας. Κάθε τέσσερις ώρες συνιστάται για την ανακούφιση των συμπτωμάτων. Το Dextromethorphan είναι επίσης στην έκδοση Long-Acting και το CoughGels ως δόση 15 mg. Μια έκδοση χωρίς ζάχαρη είναι διαθέσιμη και για τους διαβητικούς. Τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν συνιστώνται να παίρνουν κανένα από αυτά τα προϊόντα.

Vicks

Τα προϊόντα μάρκας Vicks περιέχουν δεξτρομεθορφάνη. Η φόρμουλα 44 βιταμίνης C και η κρύα μαστίχωση με βάση τη Φροντίδα Φόρμουλα 44 έχουν 30 mg σε κάθε κουταλιά των 15 ml. Οι ενήλικες και τα παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών κατευθύνονται να παίρνουν μια δόση κάθε έξι ώρες για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Άλλες εκδόσεις αυτού του προϊόντος περιλαμβάνουν τη Συχνή Φροντίδα για το Βήχα ή τη Συσσώρευση Προσαρμοσμένης Φροντίδας με 20 mg δεξτρομεθορφάνης και το Ξηρό Καταπραϋντικό Βήχα με 30 mg δεξτρομεθορφάνης. Τα παιδιά ηλικίας από 6 έως 12 ετών απευθύνονται σε μικρότερες δόσεις αυτών των προϊόντων, ωστόσο, τα παιδιά ηλικίας κάτω των 6 ετών θα πρέπει να λαμβάνουν τα προϊόντα μόνο με ιατρική συνταγή.

Τριαμίνικα

Τα προϊόντα τριαμίνης είναι κυρίως για χρήση σε παιδιά. Η Ημέρα Χρόνος Ψύξης και Βήχας περιέχει 5 mg δεξτρομεθορφάνης ανά 5 ml κουταλάκι του γλυκού. Αυτό το φάρμακο δεν ενδείκνυται για παιδιά ηλικίας κάτω των 4 ετών και η δοσολογία δεν πρέπει να υπερβαίνει τις συστάσεις. Το Dextromethorphan είναι επίσης στην εκδοχή Βήχας και Πόνος στο λαιμό καθώς και στην εκδοχή Thin Strips Long acting βήχα στα 5,5 mg ανά δόση. Κάθε τύπος φαρμάκου ενδείκνυται για χρήση κάθε έξι έως οκτώ ώρες για την ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Κορικιδίνη

Το Coricidin για άτομα με υψηλή αρτηριακή πίεση προσφέρει ένα κατασταλτικό του βήχα που ονομάζεται Βήχας και Ψυχρός HBP, με δεξτρομεθορφάνη σε δισκία των 30 mg. Πρόσθετες εκδόσεις αυτής της επωνυμίας περιλαμβάνουν τη θωρακική συμφόρηση και τον βήχα με 10 mg δεξτρομεθορφάνης ανά δισκίο, κρύο ημέρας και νύχτας πολλαπλών συμπτωμάτων με 10 mg για τη δόση της ημέρας και 15 mg για τη νυκτερινή δόση, καθώς και έκδοση Maximum Flu Chase.