Φυσικούς τρόπους για τη μείωση του σακχάρου στο αίμα χωρίς ινσουλίνη

ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ

Αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, που ονομάζεται επίσης υπεργλυκαιμία, μπορούν να προκαλέσουν ανησυχία. Τα σημεία υπεργλυκαιμίας περιλαμβάνουν αυξημένη δίψα, συχνή ούρηση και υψηλά επίπεδα σακχάρου στα ούρα σας. Το υψηλό επίπεδο σακχάρου στο αίμα εμφανίζεται όταν το σώμα σας παράγει πολύ λίγη ινσουλίνη ή δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει σωστά την ινσουλίνη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να εμφανιστεί μια σοβαρή ιατρική κατάσταση που ονομάζεται κετοξέωση, επίσης γνωστή ως διαβητικό κώμα. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όμως, μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορεί να είναι όλες που είναι απαραίτητες για να μειώσετε το σακχάρου στο αίμα σας σε ένα υγιές εύρος.

Διατροφή

Τρώτε μια υγιεινή διατροφή για να βοηθήσετε στη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Καταναλώνετε υδατάνθρακες υψηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες όπως φρέσκα φρούτα και λαχανικά, φασόλια και ολικής αλέσεως. Φάτε τις άσπρες πρωτεΐνες, συμπεριλαμβανομένων των πουλερικών, των ψαριών ή των προϊόντων σόγιας χωρίς δέρμα, και αντικαταστήστε τα πλήρη λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα με εκείνα που είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά ή λίπη. Προσθέστε υγιή λίπη στη διατροφή σας, όπως ξηρούς καρπούς και αβοκάντο, και επιλέξτε το ελαιόλαδο και το έλαιο canola για μαγείρεμα. Επιπλέον, αποφύγετε ή περιορίστε την κατανάλωση των trans-λιπαρών, τα οποία είναι υδρογονωμένα λίπη που υπάρχουν στα εμπορικά ψημένα προϊόντα, τα τηγανητά τρόφιμα και τα προϊόντα σνακ.

Ασκηση

Συμμετέχετε σε τακτική σωματική δραστηριότητα. Επιλέξτε μέτρια είδη άσκησης, όπως περπάτημα, κολύμβηση ή ποδηλασία, και προσπαθήστε να ασκήσετε 30 καθημερινά. Σε καθημερινές μέρες, κάνετε συντομότερες συνεδρίες 10 έως 15 λεπτών κάθε ημέρα καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας, συμβουλεύει το MayoClinic.com. Συμμετέχετε σε δραστηριότητες που απολαμβάνετε και συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν ξεκινήσετε οποιοδήποτε πρόγραμμα άσκησης.

Διαχείριση βάρους

Χάστε την περίσσεια κιλών για να μειώσετε το σάκχαρό σας στο αίμα. Ακόμα και μια μικρή απώλεια 5 τοις εκατό του σωματικού βάρους σας – για παράδειγμα, 10 κιλά. Εάν ζυγίζετε 200 λίβρες. – μπορεί να βελτιώσει το επίπεδο ζάχαρης, σύμφωνα με το MayoClinic.com. Πρακτική έλεγχος μερίσματος μετρώντας τα τρόφιμα, και να κρατήσει ένα ημερολόγιο τροφίμων για να παρακολουθείτε τι τρώτε. Συζητήστε με το γιατρό σας σχετικά με τον καθορισμό στόχων απώλειας βάρους που είναι ρεαλιστικοί και βιώσιμοι και ρωτήστε για προγράμματα απώλειας βάρους που είναι κατάλληλα για εσάς. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους όχι μόνο θα σας βοηθήσει να μειώσετε τη γλυκόζη του αίματός σας, αλλά και να βελτιώσετε τη συνολική υγεία σας.

Αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις του σακχάρου στο αίμα σας. Πίνετε αλκοόλ με μέτρο και καταναλώνετε κατά τη διάρκεια ενός γεύματος για να βοηθήσετε να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Μια κοινή σύσταση μέτριας κατανάλωσης οινοπνεύματος είναι ένα ποτό ανά ημέρα για τις γυναίκες και ένα ή δύο ποτά ανά ημέρα για τους άνδρες.

Αυξημένα επίπεδα στρες μπορεί να προκαλέσουν αύξηση του επιπέδου του σακχάρου στο αίμα. Εάν αισθάνεστε άγχος, λάβετε υπόψη και εξετάστε τα αίτια. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ίσως μπορείτε να ορίσετε ορισμένα όρια για να σας βοηθήσουμε να αναλάβετε τον έλεγχο και να μειώσετε το επίπεδο πίεσης. Συμβουλευτείτε έναν φίλο ή μιλήστε με το γιατρό σας αν αισθάνεστε συναισθηματικά συναισθηματικά.

Στρες